Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Výtlky na cestách môžu Košičania nahlasovať magistrátu

Oprava poškodených častí cesty v Košiciach na úzkej Sokolovskej ulici medzi obytnými domami. Košice, 17. apríla 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Občania môžu výtlky nahlasovať emailom na adresu vytlky@kosice.sk.

Košice 17. apríla (TASR) – Mesto Košice realizuje opravu ciest vrátane výtlkov po zimnej sezóne. Občania môžu výtlky nahlasovať magistrátu aj emailom.

"Na stavebnú údržbu komunikácií je v rozpočte mesta Košice vyčlenených 1,5 milióna eur. Prioritne budú riešené trasy liniek MHD a hlavné ťahy, následne vnútro-blokové komunikácie," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová.

Opravy sa v meste začali po spustení výroby asfaltových obaľovaných zmesí v druhej polovici marca. "Rozsah prác na výtlkoch sa v priebehu roka mení v závislosti od poveternostných podmienok, zaťaženia dopravou a aktuálneho technického stavu. Z toho vyplýva, že celkové finančné náklady na opravy nie sú v súčasnosti známe," konštatovala hovorkyňa.

Opravy výtlkov sa budú podľa nej realizovať lokálne, ale pripravujú sa aj ucelené opravy. Občania môžu výtlky nahlasovať emailom na adresu vytlky@kosice.sk. Nahlásenia sú preverované a zaraďované do plánu prác. "O termíne opravy sú občania spätne informovaní," dodala Šnajdárová.