Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Košická botanická záhrada ponúka na leto zážitkové sprevádzanie

Ilustračné foto Foto: TASR - Dano Veselský

Možnosť zoznámiť sa s exotickými rastlinami z tropických a subtropických oblastí formou sprevádzania v expozičných skleníkoch ponúka botanická záhrada dlhodobo.

Košice 19. júna (TASR) – Botanická záhrada v Košiciach pripravuje pre návštevníkov na júl a august ponuku zážitkového sprevádzania. Nový program bude určený pre skupinové návštevy a počas neho sa aj vďaka čuchu, hmatu či chuti dozvedia viac o vybraných rastlinách v exteriéri botanickej záhrady.

Možnosť zoznámiť sa s exotickými rastlinami z tropických a subtropických oblastí formou sprevádzania v expozičných skleníkoch ponúka botanická záhrada dlhodobo. "O tento spôsob informácií je veľký záujem hlavne zo strany škôl, ale aj rôznych klubov či centier voľného času. Teraz sme sa rozhodli obohatiť program a záujemcom poskytnúť viac informácií nielen prostredníctvom počúvania, ale aj pútavejšou, zážitkovou formou," uviedol riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ Sergej Mochnacký.

Program zážitkového sprevádzania je určený pre skupinové návštevy v pracovných dňoch v čase od 09.00 do 15.00 h. Na prehliadku je nutné objednať sa najneskôr dva pracovné dni vopred osobne na vrátnici Botanickej záhrady v Košiciach alebo si dohodnúť termín na telefonickom čísle 055/234-1667 a pri návšteve uhradiť vstupné a poplatok za sprievodcovskú službu.

"Na prehliadku sme vybrali zaujímavé, viac či menej známe druhy. Pôjde o rastliny, ktoré návštevníci poznajú aj ako úžitkové či liečivé, ale napríklad aj o také dreviny, akými sú sekvojovec mamutí alebo papierovník čínsky. Vybrané druhy si budú môcť záujemcovia ohmatať alebo ovoňať a možno sa pri prehliadke dostanú aj do takých zákutí botanickej záhrady, ktoré doposiaľ nepoznajú,"
priblížil Martin Pizňak, ktorý bude zážitkové sprevádzanie zabezpečovať.

Okrem zážitkového sprevádzania sa návštevníci botanickej záhrady môžu počas leta oboznámiť so všetkými aktuálne sprístupnenými expozíciami, včelárskym náučným chodníkom alebo stráviť čas v minizoo.

Ako zároveň pripomenula hovorkyňa Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) Mária Hrehová, v botanickej záhrade ešte do konca júna trvá najväčšie podujatie roka - atraktívna výstava Motýle exotických trópov.