Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Košické Gymnázium Šrobárova ponúka žiakom nové programy v angličtine

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najnovšie škola ponúka v rámci IB aj štúdium v nižšom stupni medzinárodného vzdelávania - Middle Years Programme (MYP).

Košice 27. februára (TASR) - Gymnázium Šrobárova v Košiciach ponúka v novom školskom roku medzinárodné štúdium v anglickom jazyku aj pre piatakov a deviatakov základnej školy. Prihlášky je možné podávať do 20. marca. V rámci vzdelávania International Baccalaureate gymnázium už od minulého roka zaviedlo pre stredoškolákov dvojročné štúdium s medzinárodnou maturitnou skúškou.

Najnovšie tak škola ponúka v rámci IB aj štúdium v nižšom stupni medzinárodného vzdelávania - Middle Years Programme (MYP). "Program MYP 0 predstavuje ekvivalent k štúdiu na osemročnom gymnáziu a je určený pre uchádzačov, ktorí ukončili 5. ročník základnej školy. Otvára sa s kapacitou 18 žiakov. Na MYP 4 sa môžu prihlásiť absolventi 9. ročníka základnej školy. Pre nich vyčlenil Košický samosprávny kraj (KSK) 20 voľných miest," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Kraj informoval, že MYP program poskytuje rámec vzdelávania, ktorý podporuje žiakov v tvorivom, kritickom a reflexívnom myslení. Napomáha k rozvoju zručností v oblasti komunikácie, medzikultúrneho porozumenia a globálnej angažovanosti. Prvý termín prijímacej skúšky bude 2. mája a druhý 6. mája.

Do 20. mája môžu záujemcovia posielať prihlášky na už existujúci dvojročný Diploma Programme (DP) s kapacitou 20 žiakov, ktorý je určený pre uchádzačov 2. a 3. ročníka strednej školy. Ten pripravuje študentov na medzinárodnú maturitu a úspešné zvládnutie štúdia na domácich i svetových univerzitách. Výučba predmetov z oblastí prírodných i spoločenských vied, matematiky či umenia prebieha v anglickom jazyku. Slovenský jazyk ostáva na hodinách literatúry. Výberové konanie sa uskutoční 5. júna.