Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Kukláči zadržali dílera drog z Rožňavy

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obvinený muž bol už v minulosti za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený.

Rožňava 25. septembra (TASR) - Košickí kukláči zadržali 52-ročného Rožňavčana, ktorý približne od apríla tohto roka páchal drogovú trestnú činnosť. Muž si mal zadovážiť z neznámeho zdroja omamné a psychotropné látky, najmä pervitín a predávať ho ďalším dílerom a konzumentom. V deň zadržania (v stredu 23. septembra) pred svojím rodinným domom predal mužovi z Rožňavského okresu jednu dávku pervitínu za desať eur.

"Počas akcie policajti vykonali domovú prehliadku, pri ktorej našli a zaistili pervitín, t. j. metamfetamín v celkovom množstve najmenej 1,45 gramu. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť najmenej 22 obvykle jednorazových dávok drogy. Zaistené veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu v Kriminalistickom a expertíznom ústave Policajného zboru v Košiciach," informovala dnes TASR košická krajská hovorkyňa policajtov Jana Mésarová.

Rožňavčana obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Obvinený muž bol už v minulosti za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený. Podľa Mésarovej ho umiestnili do cely policajného zaistenia, zároveň vyšetrovateľ podal podnet prokurátorovi na jeho vzatie do väzby.