Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Košickí policajti zaznamenali ďalší prípad podvedeného seniora

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Polícia občanov vyzýva, aby nevpúšťali cudzích ľudí do svojich príbytkov, nekontaktovali sa s nimi osamote a v ich prítomnosti nevyberali z uschovaných miest finančnú hotovosť a cennosti.

Košice 14. novembra (TASR) – Minimálne o 4000 eur prišiel košický dôchodca po tom, ako ho pod zámienkou vrátenia preplatkov za plyn a elektrinu okradol doposiaľ neznámy páchateľ. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. Polícia začala trestné stíhanie pre zločin krádeže.

"Neznámy páchateľa vstúpil do jedného z bytov v mestskej časti Košice - Západ na základe pozvania 84-ročného dôchodcu, ktorému oznámil, že prišiel vrátiť preplatok za plyn vo výške 150 eur s tým, že potrebuje vydať z celej 500 eurovej bankovky. Na to dôchodca vybral zo skrinky obal, v ktorom mal odložené peniaze, vkladnú knižku i ďalšie písomnosti. Obal s peniazmi mu vzápätí páchateľ vytrhol z ruky a z bytu ušiel. Poškodenému dôchodcovi spôsobil škodu najmenej 4000 eur," spresnila.

Polícia zároveň občanov vyzýva, aby nevpúšťali cudzích ľudí do svojich príbytkov, nekontaktovali sa s nimi osamote a v žiadnom prípade v ich prítomnosti nevyberali z uschovaných miest finančnú hotovosť a cennosti. V prípade podozrivého správania sa osoby, ktorá sa snaží pod rôznymi zámienkami dostať do ich obydlia, odporúča ihneď kontaktovať políciu na čísle 158.

"Apelujeme na rodinných príslušníkov, susedov, starostov, ktorí prichádzajú do kontaktu s osamelo žijúcimi staršími osobami, aby ich upozornili na takéto podvodné konanie páchateľov," dodala Mésarová.