Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Košický kraj

Košický kraj opravil sociálne zariadenia v zdravotnom stredisku

Na snímke predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Foto: TASR - Pavol Zachar

V dvojpodlažnej budove z roku 1973 sa na prízemí nachádzajú ambulancie detských lekárov a rehabilitačné oddelenie. Na podlaží slúži pacientom pediatrická a odborná ambulancia.

Košice 27. marca (TASR) – V zdravotnom stredisku na Tatranskej ulici v košickej mestskej časti Staré Mesto opravili sociálne zariadenia. Košický samosprávny kraj (KSK), pod ktorý stredisko spadá, na to minul viac ako 35.000 eur, peniaze vyčlenil z kapitálových výdavkov. Informovala o tom v stredu hovorkyňa predsedu KSK Anna Činčárová.

"Nedávno boli vymenené okná a vybudovaná bezbariérová rampa. Som rád, že tentoraz sa podarilo opraviť v stredisku sociálne zariadenia, ktoré mali svoje najlepšie časy už dávno za sebou," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

V dvojpodlažnej budove z roku 1973 sa na prízemí nachádzajú ambulancie detských lekárov a rehabilitačné oddelenie. Na podlaží slúži pacientom pediatrická a odborná ambulancia. Rekonštrukciou prešli všetky toalety na prízemí a poschodí, celkovo tri pre mužov a tri pre ženy. Práce trvali dva mesiace. Stavebníci pracovali najmä v popoludňajších hodinách, aby nerušili lekárov. Sociálne zariadenia dostali nové omietky, podlahy, obklady, sanitu, dvere, svetlá či ohrievače vody. Išlo o kompletnú rekonštrukciu, takže opravou prešli aj zdravotechnika, ústredné kúrenie, elektroinštalácia a vzduchotechnika.

"Chceme pokračovať v obnove zdravotných stredísk a vybudovať v nich moderné Centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti. Mnohé budovy neboli opravované dlhé roky, časť z nich je dnes v havarijnom stave. Pred časom sme predložili projektové zámery na rekonštrukciu objektov štyroch bývalých polikliník a v krátkom čase zabojujeme aj o nenávratný finančný príspevok na ich rekonštrukciu," konštatoval Trnka.

Ak bude kraj úspešný a získa financie z Integrovaného regionálneho operačného programu, rekonštrukciou by mali prejsť budovy bývalých polikliník Juh, Sever, Východ a Nad Jazerom. Každý z projektov má možnosť získať až jeden milión eur.