Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Košický kraj zavádza nový autobusový spoj do Hidasnémeti v Maďarsku

Autobusy spoločnosti eurobus. Foto: TASR – František Iván

Nové spojenie na železničnej stanici v Hidasnémeti nadväzuje na vlaky v smere z alebo do miest Miškovec a Abaújszantó.

Košice 1. októbra (TASR) – Prímestská autobusová linka z Košíc, ktorá mala konečnú v prihraničnej obci Milhosť, bude počas pracovných dní od utorka premávať až do maďarskej obce Hidasnémeti. Novinku zaviedol Košický samosprávny kraj (KSK) s cieľom uľahčiť dopravu obyvateľom, ktorí bývajú za hranicami Maďarska a na Slovensko cestujú za prácou, vzdelaním, zdravotnými službami.

Dopravca eurobus, a. s., dosiaľ ukončoval autobusové spoje v obci Milhosť alebo na štátnej hranici Milhosť. Nové spojenie na železničnej stanici v Hidasnémeti nadväzuje na vlaky v smere z alebo do miest Miškovec a Abaújszantó.

"Môžeme teda povedať, že predĺžením prímestskej linky sme vytvorili dopravné spojenie pre všetky slovenské a maďarské obce medzi mestami Košice a Miškovec s prestupom v obci Hidasnémeti. Nové autobusové spoje na linke navyše zlepšia dostupnosť obcí Milhosť, Kechnec, Seňa a Haniska z a do Košíc," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Počas voľných dní budú zabezpečené autobusové spoje z a do Priemyselného parku Kechnec do Hidasnémeti, avšak tieto autobusy nebudú v Maďarsku nadväzovať na vlaky, informoval Úrad KSK.