Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V Kráľovskom Chlmci presťahovali stanicu rýchlej lekárskej pomoci

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Presťahovaním sa z Hlavnej ulice do areálu nemocnice sa zrýchli aj samotný výjazd.

Kráľovský Chlmec 3. augusta (TASR) – Presťahovaná stanica rýchlej lekárskej pomoci (RLP) v Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov má zrýchliť dostupnosť ambulancie záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Novú stanicu spustila Záchranná služba Košice od 1. augusta v spolupráci s Nemocnicou s poliklinikou, n. o., Kráľovský Chlmec.

Ako pre TASR povedal technicko-prevádzkový námestník a hlavný zdravotnícky záchranár košickej záchranky Juraj Sýkora, presťahovaním sa z Hlavnej ulice do areálu nemocnice sa zrýchli aj samotný výjazd.

"Snažíme sa zamestnancom nájsť také priestory, aby mali čo najmenší problém výjazdu na zásah. V starých priestoroch boli menšie problémy aj s výjazdom motorového vozidla z objektu. Teraz posádka nastupuje do sanitného vozidla priamo z izby, čo je podstatne rýchlejšie," povedal Sýkora. Dodal tiež, že presťahovaná stanica v nových priestoroch disponuje vysokým štandardom a vybavením.

Záchranná služba Košice je súčasťou základných zložiek Integrovaného záchranného systému a prevádzkuje 32 staníc rýchlej zdravotnej pomoci a 15 staníc rýchlej lekárskej pomoci.