Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Na Luníku IX vyrastie nový bytový dom

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Na nové centrum by mal byť využitý nenávratný finančný príspevok vo výške 202-tisíc eur.

Košice 10. februára (TASR) – Mestské zastupiteľstvo v Košiciach rozhodlo o výstavbe nového bytového domu. Vznikne tak nové nízkoprahové denné centrum pre deti a rodinu s názvom Komunitné centrum Luník IX.

Návrh na výstavbu centra podala viceprimátorka Renáta Lenártová, podľa ktorej bude na tento účel využitý nenávratný finančný príspevok vo výške 202-tisíc eur, pričom spolufinancovanie mesta by nemalo prekročiť sumu 10.200 eur.

Ďalších 663.000 eur bude využitých na výstavbu bytového domu s dvanástimi bytovými jednotkami. „Máme už vytipovaných 18 rodín. Minimálne jeden člen rodiny musí byť zamestnaný. Pri postupnej asanácii bytových domov je nevyhnutné poskytnúť bývanie tým, ktorí v asanovaných domoch bývali a zároveň nie sú neplatičmi,“ povedala Lenártová.

Poslanec Miloš Ihnát, ktorý je splnomocnencom mesta pre riešenie problémov na Luníku IX vyhlásil, že nejakým spôsobom by mali byť do tohto procesu zapojení aj samotní obyvatelia tohto sídliska. „Aby ostatní občania mesta nepoukazovali na to, že na Luníku IX dostanú niečo zadarmo,“ poznamenal Ihnát.