Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Medzi Palínom a Pavlovcami vodič naraziil do trojice, čo tlačila auto

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Pri nehode sa ťaźko zranil 55-ročný muź, ktorý zraneniam podľahol.

Palín/Pavlovce nad Uhom 28. novembra (TASR) - K dopravnej nehode s tragickým vyústením došlo dnes ráno medzi obcami Palín a Pavlovce nad Uhom v okrese Michalovce.

Vodič (28) z Kráľovského Chlmca viedol medzi spomenutými obcami dnes asi o 5.55 h osobné motorové vozidlo značky Volkswagen Bora, pričom po prejazde ľavotočivej zákruty zrejme nezvládol riadenie a prednou časťou auta narazil do troch osôb z okresu Michalovce (22,26 a 55), ktoré tlačili v jeho smere jazdy nepojazdné motorové vozidlo značky Ford Focus. Po náraze skončili obe vozidla aj s chodcami v priekope.

"Pri dopravnej nehode sa ťažko zranil 55-ročný chodec, ktorý zraneniam na mieste podľahol. Ťažké zranenia utrpel 22-ročný chodec s dobou liečenia a práceneschopnosti, podľa predbežnej lekárskej správy, do 150 dní a 26-ročný chodec sa zranil ľahko s dobou liečenia a práceneschopnosťou podľa predbežnej lekárskej správy do 30 dní," konkretizoval Alexander Szabó z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Vodiča Volkswagenu, ktorý zranenia neutrpel, podrobili na mieste dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Škodu na vozidlách vyčíslili na 6000 eur. Bližšie okolnosti nehody sú podľa Szabóových slov momentálne predmetom policajného vyšetrovania. Muži zákona začali v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinov usmrtenia a ublíženia na zdraví.