Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Medzinárodný maratón mieru v Košiciach si vyžiada dopravné obmedzenia

Na snímke minuloročný víťaz MMM Keňan David Kiyeng po dobehnutí do cieľa. Foto: TASR/Milan Kapusta

Obmedzenia sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy (MHD).

Košice 5. októbra (TASR) - Dopravné obmedzenia si v nedeľu (6. 10.) vyžiada 96. ročník Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach. Motoristov čaká úplná uzávera ciest na trase maratónu od 8.00 h, obmedzenia v cestnej doprave sa skončia približne medzi 15.00 h a 15.30 h. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

„Od skorého rána musia vodiči venovať mimoriadnu pozornosť priestoru pred plavárňou na ulici Protifašistických bojovníkov. Na plavárni sú šatne pre vyše 2000 bežcov, preto je tu podstatne zvýšený pohyb chodcov,“ pripomenula s tým, že uzávera časti Štúrovej ulice v časti od Protifašistických bojovníkov bude od 6.30 h.

Motoristi musia počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM a napojení komunikácie na túto trasu. Štart a cieľ MMM je pred hotelom pri Námestí osloboditeľov. Trasa vedie z Hlavnej ulice cez Komenského a Kostoliansku, nasledujú areál Anička a tenisové kurty a opäť Kostolianska. Odtiaľ budú bežci pokračovať na Vodárenskú a Hlinkovu ulicu. Trať ďalej vedie po Národnej triede a uliciach Štefánikova, Protifašistických bojovníkov, Jantárová a Južná trieda, obrátka je pri hoteli neďaleko Špitálskeho kostola svätého Ducha. Z Južnej triedy účastníci MMM prejdú na Holubyho ulicu, Rastislavovu, Moyzesovu a následne z Československej armády na Festivalové námestie, Watsonovu, Komenského ulicu a opäť na Hlavnú.

Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky počas tohto športového podujatia budú dohliadať príslušníci PZ, ako aj organizátor podujatia. „Žiadame účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pokyny a usmernenia príslušníkov PZ a usporiadateľskej služby,“ dodala Mésarová.

Obmedzenia sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy (MHD). Okrem iného od 6.30 h do 15.30 h nebude premávať električková linka číslo 2. Ako uviedla hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Petrušová, do U. S. Steel bude vypravený mimoriadny autobusový spoj RA.