Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Mesto Košice odmenilo výhercov súťaže o najkrajší balkón

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Do súťaže mohli Košičania prihlásiť nielen balkón, ale aj okno či lodžiu.

Košice 12. októbra (TASR) – Mesto Košice vyhodnotilo tohtoročnú súťaž o najkrajší letný balkón metropoly východu. Počas jej trvania v dňoch 6. júla až 14. septembra sa do nej zapojilo takmer 60 Košičanov. Mestská časť Košice – Šaca dokonca delegovala dva balkóny ako reprezentačné za celú mestskú časť. Informovala o tom dnes hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Do súťaže mohli Košičania prihlásiť nielen balkón, ale aj okno či lodžiu. Hodnotiaca komisia po dlhom zvažovaní označila pri anonymnom výbere podľa fotografií víťazov. Za krásnu kvetinovú výzdobu získala prvé miesto Mária Vašková zo sídliska Dargovských hrdinov, druhá bola Mária Solárová z Krásnej a tretí Ivan Bernasovský z mestskej časti Staré Mesto. Za svoj prínos pri skrášľovaní Košíc si odniesli poukazy na nákup záhradkárskeho materiálu.

Za dva balkóny plné nádherných bonsajov získal špeciálnu cenu primátora – darčekový kôš so záhradkárskym náčiním a iných záhradkárskych potrieb Andrej Čurila zo sídliska Nad jazerom. Ten sa o bonsaje nielen stará, ale ich aj sám vypestoval. Zaujímavosťou je, že o svojej účasti ani nevedel, pestovateľské skvosty prihlásila do súťaže jeho dcéra.

Ceny výhercom dnes na magistráte odovzdali primátor Richard Raši a Marta Popríková, poverená riadením Správy mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach. "Košice sa neustále rozvíjajú do krásy a nás veľmi teší, že čoraz viac k tomu prispievajú i samotní obyvatelia nášho pekného mesta,“ uviedol Raši. "Všetky prihlásené balkóny boli nádherné a svedčia o tom, že Košičania majú vkus, cit, zručnosť aj lásku k prírode."

Išlo o druhý ročník súťaže, vlani sa do nej prihlásilo vyše 30 obyvateľov zo všetkých mestských častí.