Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Michalovce počas Dušičiek upravia režim na cintorínoch

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Aj počas tohtoročných Dušičiek budú michalovské cintoríny otvorené dlhšie pre verejnosť.

Michalovce 16. októbra (TASR) – Aj počas tohtoročných Dušičiek budú michalovské cintoríny otvorené dlhšie pre verejnosť. Mestská polícia (MsP) ich plánuje zároveň častejšie monitorovať. TASR informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

Od 23. októbra do 8. novembra budú pietne miesta otvorené od 7. do 21. hodiny. "V tejto súvislosti by sme radi pripomenuli, že osvetlenie cintorínov funguje podľa režimu platného pre verejné osvetlenie v rámci mesta, teda osvetlenie je regulované automaticky podľa astronomických hodín," uviedla hovorkyňa.

Mesto umiestni čoskoro pri cintoríne na Ulici J. Kollára tri veľkoobjemové kontajnery na odpad. Poslúžia pozostalým v rámci úprav hrobových miest pred Pamiatkou zosnulých. "V prípade potreby sa budú môcť pozostalí, ktorí pricestujú z iných miest či zahraničia, informovať u správcu cintorína na Ulici J. Kollára na situovanie hrobového miesta, ktoré hľadajú," podotkla Palečková. Ako ďalej uviedla, počas Dušičiek zvýši MsP hliadkovú činnosť pri uvedenom cintoríne. "Zintenzívnia sa pochôdzky mestských policajtov, ako aj samotných pracovníkov pohrebných služieb," vysvetlila hovorkyňa.