Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Mestské detské jasle v Krompachoch budú od marca v nových priestoroch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kapacita zariadenia je 16 detí.

Krompachy 26. februára (TASR) - Mestské detské jasle v Krompachoch budú od piatka 1. marca fungovať v nových priestoroch. Samospráve sa ešte minulý rok na tento účel podarilo zrekonštruovať objekt bývalých dielní pri Základnej umeleckej škole na ulici M. Šprinca. Informoval o tom primátor Dárius Dubiňák prostredníctvom webovej stránky mesta s tým, že kapacita zariadenia je 16 detí.

"Projekt bol podporený prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. Celková výška investície je vo výške 275.000 eur," uviedol primátor. Sociálna služba starostlivosti o dieťa od jedného do troch rokov je v nových priestoroch oficiálne zaregistrovaná od marca. Samospráva k tomuto kroku pristúpila po tom, ako pôvodný prevádzkovateľ jaslí ešte vlani ukončil prevádzku. Zriadenie detských jaslí schválilo minulý rok v lete mestské zastupiteľstvo. Doposiaľ fungovali v priestoroch pavilónu Základnej školy s materskou školou na Maurerovej ulici.

Mesto informovalo, že v súčasnosti nie je kapacita jaslí naplnená a prijíma žiadosti aj od rodičov detí, ktorí nemajú trvalé bydlisko v Krompachoch. "Záujemcovia môžu doručiť žiadosť do podateľne mestského úradu," dodáva samospráva.