Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Na električkových uzloch v Košiciach prebieha preberacie konanie

Na snímke dokončovacie práce na rekonštrukcii električkovej trate pri železničnej stanici v Košiciach 25. septembra 2015. Foto: TASR/František Iván

Vo štvrtok (29.10.) preverovala funkčnosť celej električkovej trate električka na skúšobnej jazde. Podľa Kubejovej prebehla jazda bez akýchkoľvek nedostatkov.

Košice 31. októbra (TASR) – Projekt Modernizácie električkových uzlov (MEU) v Košiciach, ktorý je súčasťou rozsiahlej rekonštrukcie električkových tratí v meste, sa blíži ku koncu. "Všetky práce na stavbe prebiehali podľa schváleného harmonogramu. V súčasnosti prebieha na všetkých uzloch preberacie konanie," informovala TASR hovorkyňa zhotoviteľa - spoločnosti Eurovia SK Lenka Kubejová.

Ukončenie konania je podľa nej naplánované na budúci týždeň, následne bude vydané i kolaudačné rozhodnutie. "Na základe odsúhlasenia dopravnou políciou budú v priebehu budúceho týždňa odstránené všetky dopravné obmedzenia," uviedla ďalej.

Vo štvrtok (29.10.) preverovala funkčnosť celej električkovej trate električka na skúšobnej jazde. Podľa Kubejovej prebehla jazda bez akýchkoľvek nedostatkov.

Zmluvný termín ukončenia stavby, ktorá sa začala v máji a bola rozdelená na sedem častí, vyprší dnes, t.j. 31. októbra. Projekt zahŕňal rekonštrukciu križovatiek, obratísk a úsekov priamo nadväzujúcich na projekt Integrovanej koľajovej dopravy (IKD). Ten s predĺženým termínom do 25. októbra realizovalo združenie firiem Dúha-ZUE.

Otázne je zatiaľ, kedy dôjde k prevádzke električiek na obnovených tratiach. Primátor Košíc Richard Raši nedávno uviedol, že by sa tak mohlo stať počas novembra.

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) najnovšie informoval, že vzhľadom na čiastočné sprejazdnenie križovatky Trieda SNP –Bardejovská sa od nedele 1.11. vracajú do normálu niektoré trasy autobusových liniek MHD. Menia sa tak cestovné poriadky liniek 10, 20L, 27, 32, 34, 51, 54, x6 a x9.