Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Na podujatí Runway Run pobežia Košičania prvýkrát po letiskovej dráhe

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Počet bežcov je vzhľadom na špecifickosť podujatia limitovaný.

Košice 20. decembra (TASR) – Novinku pre bežcov pripravili Košice ako budúcoročné Európske mesto športu. Bežecká trať v rámci nového podujatia Košice Runway Run 2016 bude netradične viesť priamo po pristávacej a vzletovej dráhe košického letiska.

Pôjde o vôbec prvé podujatie tohto charakteru na Slovensku, uskutoční sa 23. apríla 2016. Bežci si po západe slnka zmerajú sily v rámci päť- alebo desaťkilometrovej trate.

Fanúšikovia behu si tak užijú večernú atmosféru osvetlenej letiskovej dráhy a sprievodného programu. Podujatie im pritom ukáže miesta, kam sa bežne z bezpečnostných dôvodov nemožno dostať.

Podľa primátora mesta Richarda Rašiho bude Košice Runway Run jedným z top podujatí roka 2016, v ktorom sa Košice budú hrdiť titulom Európske mesto športu. "Som veľmi pyšný na to, že jediný nočný beh po dráhe medzinárodného letiska nielen na Slovensku, ale v celej strednej Európe, bude práve v Košiciach a už teraz sa na tento beh veľmi teším," povedal.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej vyjadril nádej, že sa podujatím začne nová pekná tradícia.

Registrácia na beh už prebieha on-line na webstránke runwayrun.sk. Počet bežcov je vzhľadom na špecifickosť podujatia limitovaný.