Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

NAKA vyšetruje korupciu na Okresnom úrade v Rožňave

logo NAKA Foto: Tablet.tv

Obvinení mali vytvárať podmienky na prijímanie úplatkov na Okresnom úrade v Rožňave.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) vyšetruje korupciu na Okresnom úrade v Rožňave. Vyšetrovateľ NAKA už obvinil dve osoby z korupcie. Keďže išlo o zamestnancov okresného úradu, obvinení sú aj zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"Obvinení mali vytvárať podmienky na prijímanie úplatkov na Okresnom úrade v Rožňave. Prvý z obvinených mal dávať rady kolegovi, ako a od koho získať úplatok," priblížil Slivka. Úplatky mali konkrétne získať od prevádzkovateľov vozidiel, ktorí autá nepodrobili technickej a emisnej kontrole v stanovenej lehote. "Prevádzkovatelia sa tým síce dopustili správneho deliktu, no za to, že ho odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie riadne nezadokumentuje, mali obvinení v úmysle požadovať úplatok," vysvetlil hovorca.

Polícia však zasiahla skôr, ako k vyžiadaniu úplatkov došlo. V tomto prípade išlo o zločin a ten je aj v štádiu prípravy trestný. Počas akcie policajti NAKA zaistili údaje z počítača a rôzne listiny. Hoci bol poškodený len verejný záujem, horná trestná sadzba, ktorá v prípade dokázania viny obvineným hrozí, je až 12 rokov odňatia slobody. "Obaja sú stíhaní na slobode," dodal Slivka.