Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

National Geografic Traveller zaradil do svojho výberu Spišský hrad

Spišský hrad Foto: TASR

Hrad svojou rozľahlosťou patrí do prvej desiatky najväčších hradov na svete. V roku 1993 bol zapísaný do zoznamu UNESCO.

Spišské Podhradie 6. apríla (TASR) – Spišský hrad sa ocitol vo výbere 11 hradov National Geografic Traveller. Ako informovala výkonná riaditeľka Košice región turizmus Lenka Vargová Jurková zoznam zahŕňa hrady, kde sa návštevník bude cítiť ako príslušník kráľovského radu. Podľa nej bol hrad do výberu zaradený právom.

National Geographic Traveller publikoval galériu, do ktorej zaradil aj Spišský hrad na svojom Tweeteri @NatGeoTravel dostupnom na odkaze on.natgeo.com/1quodzuG. "Spišský hrad je najnavštevovanejšou pamiatkou v našej destinácii a v ich ponuke sa ocitol popri hradoch v Edinburghu (Veľká Británia), Neuschwanstein (Nemecko), Burgundsko (Francúzsko), Budrum (Turecko) či Pražský hrad v Česku," uviedla Jurková.

Hrad svojou rozľahlosťou patrí do prvej desiatky najväčších hradov na svete. V roku 1993 bol zapísaný do zoznamu UNESCO. Jurková doplnila, že 8. mája sa na Spišskom hrade otvára letná turistická sezóna. "Plánovanie dovolenky v košickom regióne vám uľahčí aj naša nová destinačná mobilná aplikácia Košice Región Turizmus," dodala.