Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V nemocnici v Krompachoch zaznamenali babyboom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V októbri 2014 tu pritom na svet prišlo 61 detí.

Krompachy 9. novembra (TASR) - Babyboom zaznamenali v októbri na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Krompachy. Narodilo sa tu až 72 novorodeniatok, z toho 32 chlapcov a 40 dievčat. K 31. októbru sa v krompašskej nemocnici narodilo už 565 novorodencov, čo je podľa tohtoročnej štatistiky o 39 bábätiek viac ako za rovnaké obdobie v minulom roku. V októbri 2014 tu pritom na svet prišlo 61 detí.

"Najčastejšími menami, ktorými pomenúvajú mamičky a oteckovia svoje ratolesti, sú Eliška, Jasmína, Nela a Anna pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako Samuel, Sebastián, Michal a Jozef. Vyskytlo sa aj zriedkavejšie meno ako Carla pre dievčatko a Arminius pre chlapčeka," uviedla primárka oddelenia Svetlana Lukáčová.

Nemocnica Krompachy sa podľa nej neustále snaží zvyšovať profesionalitu personálu, komfort mamičkám a ich ratolestiam a tiež vylepšovať kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. "Záujem o služby na našom pôrodníckom oddelení tak stále stúpa, rodičky k nám chodia nielen z Krompách a okolia, ale aj z okolitých okresov," dodala primárka pôrodnice, ktorá sa v projekte Sprievodca pôrodnicami podľa hodnotenia mamičiek umiestnila ako prvá v Košickom kraji a v rámci Slovenska ako tretia najlepšia.