Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Obec Plechotice ponúka pre deti i dospelých kinopremiéry

Premietanie filmu LEGO príbeh v obci Plechotice Foto: TASR/Roman Hanc

Na premietanie LEGO príbeh a Muž z ocele prišlo 150 divákov.

Plechotice 6. marca (TASR) – Verejné premietanie nových filmov zo svetovej produkcie začali s úspechom v obci Plechotice v okrese Trebišov. Prvé dve kinopremiéry v miestnom Kultúrnom dome sa konali v nedeľu 2. marca. Na snímky LEGO príbeh a Muž z ocele prišlo približne 150 divákov vrátane detí.

"Pevne verím, že sa to uchytí. Chceli by sme raz mesačne, vždy v prvú nedeľu v mesiaci, premietať jedno predstavenie pre deti a druhé pre mládež a dospelých," uviedol pre TASR starosta obce Marek Andráš. Pripomenul, že v minulosti takmer na každej dedine fungovalo popoludňajšie premietanie filmov. "Keďže kiná aj v najbližších mestách ako Trebišov a Sečovce zanikli, chceli sme oživiť túto tradíciu, aby nemuseli ľudia cestovať až do Košíc alebo Michaloviec," konštatoval.

Podľa organizátora Jaroslava Malackaniča je v Trebišovskom okrese dosť veľký problém, pokiaľ ide o možnosti zábavy či kultúrneho vyžitia. Myšlienka kinopremiér v Plechoticiach vznikla ako ponuka pre ľudí, aby mali kam ísť a mohli sa zabaviť. "Ako firma sme robili technické zabezpečenie, či už ide o projekciu, digitalizáciu, alebo sprostredkovanie filmov. Pán starosta nám na premietanie poskytol priestory a celé je to pod jeho záštitou," priblížil.