Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Od piatka platia na niekoľkých linkách košickej autobusovej MHD zmeny

Ilustračná fotka. Foto: TASR/František Iván

Týkajú sa liniek 13, 25, 31, 34, 54, RA3 a RA4.

Košice 1. marca (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) pristúpil od piatka k niekoľkým zmenám v autobusovej doprave. Ako TASR informovala jeho hovorkyňa Vladimíra Bujňáková, týka sa to liniek 13, 25, 31, 34, 54, RA3 a RA4.

Ako spresnila, na základe žiadostí od cestujúcich premáva autobusová linka 13 v čase mimo špičky a počas voľných dní na predĺženej trase Baňa Bankov - Námestie Maratónu mieru.

V súvislosti s linkou 25 došlo k posunu spojov ráno počas pracovných dní a v čase striedania pracovných zmien. Zároveň sa skracuje školský spoj s odchodom o 7.27 h z Budapeštianskej len po zastávku Mlynská bašta.

Zmeny sa týkajú aj autobusovej linky č. 31. "Z dôvodu nízkeho využitia sa ruší ranný školský spoj s odchodom o 7.22 h z Lorinčíka. Cestujúci môžu i naďalej využiť školský spoj s odchodom o 7.17 h z Lorinčíka," uviedla Bujňáková.

Po novom sú tiež linky 34 a 54 skoordinované tak, aby premávali v 15-minútových intervaloch na spoločnej trase KVP, kláštor - Alejová, gymnázium.

Z dôvodu nízkeho využitia zrušili na linke RA3 ranný spoj v pracovných dňoch s odchodom o 6.21 h z Húskovej smer VA USS. "Cestujúci môžu využiť spoj autobusovej linky RA4," dodala hovorkyňa DPMK.

Zároveň ranný spoj linky RA4 v pracovných dňoch s odchodom o 6.15 h zo Starozagorskej posunuli o štyri minúty neskôr, a to na čas odchodu 6.19 h.