Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Onedlho vyhlásia rozsudok v kauze spadnutého mosta pri Iliašovciach

Na snímke súdny súdny spis s nemeckou statičkou Sabine H. na Okresnom súde v Spišskej Novej Vsi v piatok 28. januára 2022. Foto: TASR - Adriána Hudecová

V kauze je obžalovaná nemecká statička Sabine H. Tá mala podľa obžaloby chybne naprojektovať statiku podpornej mostnej konštrukcie, následkom čoho došlo v novembri 2011 k zrúteniu mosta.

Spišská Nová Ves 15. marca (TASR) - Onedlho vyhlásia rozsudok v kauze spadnutého diaľničného mosta pri obci Iliašovce na Spiši. Hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Anna Pančurová pre TASR potvrdila, že na piatkovom pojednávaní na Okresnom súde Spišská Nová Ves odzneli záverečné reči oboch strán.

"Zákonná sudkyňa potvrdila, že rozsudok bude vyhlásený 19. marca," uviedla Pančurová.

V kauze je obžalovaná nemecká statička Sabine H. Tá mala podľa obžaloby chybne naprojektovať statiku podpornej mostnej konštrukcie, následkom čoho došlo v novembri 2011 k zrúteniu mosta. Tragédia si vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených robotníkov. Obžalovaná tvrdí, že za tragédiu nemôže jej statický výpočet a zrútenie rozostavanej mostnej konštrukcie bolo len nevyhnutným dôsledkom nerovnomerného sadania podpier. Súdne pojednávanie sa začalo koncom januára 2022. Pri výstavbe diaľnice pred 12 rokmi prišli na mieste o život štyria ľudia.