Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Plesovú sezónu na Zemplíne dnes odštartujú v Michalovciach

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Fašiangové bály v okolitých mestách sa uskutočnia až o niečo neskôr.

Michalovce 10. januára (TASR) - Plesovú sezónu na území Zemplína odštartujú dnes večer tradičným reprezentačným plesom Michalovce. Fašiangové bály v okolitých mestách sa uskutočnia až o niečo neskôr.

Ôsmy reprezentačný ples, na organizácii ktorého sa podieľa aj mesto Michalovce, sa začne dnes večer v tamojšej Chemkostav aréne o 19.00 h.

V programe podujatia vystúpia hudobné skupiny No Name, Wendigo, folklórny súbor Zemplín, členovia tanečnej školy Grácia, ale i speváčky Beáta Dubasová a Nika Karch. Účasť na plese potvrdili aj moderátori Milan Junior Zimnýkoval a Michal Hudák.

Na plese v Michalovciach očakávajú účasť približne troch stoviek hostí, ktorí sa môžu opätovne tešiť aj na tombolu. "Z hodnotnejších cien by som spomenul LED televízor a elektroniku," informoval TASR Július Kmec z plesového organizačného výboru.

Tradičným podujatím v období fašiangov je aj ples, ktorý organizuje každoročne občianske združenie Región Vranov. Jubilejný 15. ročník tohto bálu sa uskutoční 24. januára vo vranovskom Dome kultúry. Pozvanie organizátorov prijali hudobné skupiny Hex, Frequency, moderátor Michal Hudák a folklórny súbor Orgonina.

Ďalší reprezentačný ples na území Zemplína plánuje zorganizovať mesto Humenné, a to 31. januára v estrádnej sále tamojšieho Domu kultúry. V jeho programe by mali účinkovať herec a zabávač Peter Marcin, speváčka Ilona Csáková a Ľudová hudba Prešovčan.