Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Muža, ktorý sa postaral o drámu v Krompachoch, už obvinili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Obvinenie súvisí s rukojemníckou drámou vo VÚB banke v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves) na Lorencovej ulici z piatka (1.6).

Košice/Krompachy 4. júna (TASR) - Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil 32-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves zo zločinu lúpeže v súbehu so zločinom brania rukojemníka. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V pondelok o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Obvinenie súvisí s rukojemníckou drámou vo VÚB banke v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves) na Lorencovej ulici z piatka (1.6). Zadržaný podľa zistení polície krátko po 11.00 h vošiel do banky, nožom ohrozoval jednu zo zamestnankýň banky a držal ju ako rukojemníčku. Druhej pracovníčke sa podarilo uniknúť. Lupič sa vzdal po zhruba dvoch hodinách po komunikácii s policajnými vyjednávačmi.

Personál banky vyviazol bez zranení. Obvineného s menšími zraneniami ošetrili v nemocnici a potom eskortovali na výsluch do Košíc. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.