Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Opitý vodič chcel ujsť, policajti na zastavenie auta použili zbraň

K incidentu došlo v pondelok (6.8.) po 13.30 h v mestskej časti Košice-Pereš. Foto: Polícia SR

Auto nasmeroval proti jednému z policajtov, ktorý sa rukami odrazil od kapoty vozidla.

Košice 7. augusta (TASR) – Policajt použil služobnú zbraň na zastavenie auta vodiča, ktorý nerešpektoval opakované výzvy. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, 56-ročný Košičan mal v dychu 2,88 promile alkoholu. Polícia ho v utorok obvinila.

K incidentu došlo podľa Ivanovej v pondelok (6.8.) po 13.30 h v mestskej časti Košice-Pereš. Podľa jej slov vodič nerešpektoval opakované výzvy policajta na zastavenie a auto nasmeroval proti jednému z policajtov, ktorý sa rukami odrazil od kapoty vozidla. „Muž potom zastavil, po opakovaných výzvach na zastavenie vozidla a vypnutie motora však vozidlo opätovne nasmeroval na zakročujúcich policajtov, pričom jeden z nich sa opäť rukami odrazil od kapoty auta a pokúsil sa otvoriť dvere na strane vodiča, čo sa mu však nepodarilo,“ spresnila Ivanová.



Ako povedala, v zmysle zákona bola použitá služobná zbraň, ktorá zasiahla koleso vozidla, ale vodič aj napriek tomu auto nezastavil a ďalej pokračoval v jazde, zastavil až vo dvore jedného z rodinných domov. „Z vozidla vystúpil a utekal na druhú stranu pozemku, kde bol zadržaný hliadkami Policajného zboru. Pretože muž kládol aktívny odpor, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky,“ doplnila.

Muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach ho obvinila z trestného činu útoku na verejného činiteľa spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a zároveň spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie. Ako Ivanová dodala, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.