Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Pri dopravnej nehode v Zalužiciach prišli o život dve osoby

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ Trnava

Vodič najprv prešiel do protismeru a následne narazil do betónového stĺpu.

Michalovce 30. júla (TASR) - Pri pondelkovej dopravnej nehode v katastri obce Zalužice v Michalovskom okrese prišli o život dve osoby.

Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, kolízia sa stala krátko po polnoci. "Podľa doterajších zistení 48-ročný Michalovčan smerujúci s osobným motorovým vozidlom značky Seat Ibiza z mesta Sobrance na Michalovce na začiatku obce Zalužice z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, potom prešiel cez chodník a narazil do betónového stĺpu, pričom ďalej pokračoval v jazde, až narazil do bilbordu stojaceho na súkromnom pozemku jedného z rodinných domov v tejto obci," vysvetlila okolnosti Ivanová.

Vo vozidle sa nachádzala aj 38-ročná spolujazdkyňa. "Obe osoby utrpeli pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahli," doplnila. Prítomnosť alkoholu budú zisťovať pri nariadenej pitve.

Pri kolízii sa podľa hovorkyne pretrhli tri káble elektrického vedenia, v dôsledku čoho bola prerušená distribúcia elektrickej energie pre niekoľko domácností. "Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 3000 eur, na bilborde na 1000 eur a oplotení rodinného domu na 300 eur," spomenula.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala Ivanová.