Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Polícia vykoná kontrolu objektívnej zodpovednosti v okrese Michalovce

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke.

Michalovce 20. apríla (TASR) – Dnes budú policajti vykonávať kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere na teritóriu okresu Michalovce. Informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach.

"Vodičov upozorňujeme, aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov," povedal košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

POLÍCIA: Vykoná kontrolu objektívnej zodpovednosti v okrese Kežmarok

Na cestách okresu Kežmarok dnes policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie stanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, ale aj ďalších povinností vodiča. TASR o tom informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

"Cieľom kontroly je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako aj znížiť počet dopravných nehôd s následkami na živote a zdraví," uviedol Džobanik.

Ako informoval policajný hovorca, v rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.