Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Potajme vyrúbali takmer 700 stromov, ich hodnota je vyše 500.000 eur

Na snímke bývalý kameňolom pri obci Beňatina, okres Sobrance, v ktorom po zaplavení spodnou vodou vzniklo jazero. Vďaka farbe vody a prostrediu jazero pripomína návštevníkom malé Chorvátsko. Jazero je aj napriek zákazu kúpania v teplých letných dňoch lákadlom pre ľudí. Raritou je na červeno sfarbený kameň v tvare veľryby na skale pri jazere. Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Policajti vyšetrujú nelegálny výrub stromov, ku ktorému došlo v okrese Sobrance na prelome októbra a novembra 2014.

Sobrance 12. januára (TASR) – Policajti vyšetrujú nelegálny výrub stromov, ku ktorému došlo v okrese Sobrance na prelome októbra a novembra 2014. „Doposiaľ neznámy páchateľ bez náležitého povolenia, v lokalite katastrálneho územia obce Husák, na parcele v správe Slovenského pozemkového fondu, dal spíliť celkovo 674 kusov drevín stromového vzrastu,“ informoval krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó.

Išlo pritom o stromy ako borovica, breza, dub, jabloň, javor, osika a vŕba. Spoločenská hodnota drevín predstavuje výšku viac ako 516.000 eur. „Vyšetrovateľ príslušného policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci zločinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Trestná sadzba je v tomto prípade tri až osem rokov,“ uzavrel hovorca.