Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Pravica chce za starostu časti Košice Juh právnika Bacsóa

Ilustračné foto Foto: TASR

Komunálne voľby budú na Slovensku 15. novembra. Kandidáti sa môžu hlásiť do 21. septembra, keď uplynie termín na podávanie kandidačných listín.

Bratislava/Košice 3. septembra (TASR) -Právnik Tibor Bacsó bude v novembrových komunálnych voľbách kandidovať na post starostu mestskej časti Košice Juh. Kandidatúru oznámil dnes. Podporuje ho päť pravicových strán - NOVA, KDH, SDKÚ-DS, SaS a OĽaNO.

Bacsó chce "Čerstvý vzduch pre náš Juh". Slovensko podľa neho potrebuje novú politickú generáciu. Pre kandidatúru sa rozhodol, lebo chce veci vo svojom rodnom meste zmeniť. "Ak chce človek niečo zmeniť, musí preto niečo urobiť, musí mať ambíciu pohnúť veci k lepšiemu," uviedol.

Kandidát sa chce sústrediť na aktívne prežitie staroby dôchodcov, bezpečnosť a poriadok pre súčasné generácie a sociálnu pomoc mladým. Za najväčší problém mestskej časti považuje financie a ich neefektívne míňanie.

"Namiesto míňania peňazí je možné zapojiť do práce tých, ktorí o ňu budú mať záujem. Vďaka tomu si budú svoje okolie viac vážiť a vybudujú si k nemu pozitívny vzťah," myslí si Bacsó.

Tibor Bacsó pracoval sedem rokov na okresom súde vo funkcii vyššieho súdneho úradníka. Ďalšie takmer tri roky zastával funkciu poradcu sudcu Ústavného súdu. Dnes sa venuje advokátskej činnosti.

Komunálne voľby budú na Slovensku 15. novembra. Kandidáti sa môžu hlásiť do 21. septembra, keď uplynie termín na podávanie kandidačných listín.