Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Pre rekonštrukciu mosta v Košiciach obmedzia dopravu

Na leteckej snímke sídlisko KVP v Košiciach. Na snímke hlavná križovatka Triedy KVP a Moskovskej triedy (zľava doprava). Foto: TASR - Milan Kapusta

Stavebné práce by mali byť ukončené do piatich mesiacov od prevzatia staveniska zhotoviteľom. Vodičov motorových vozidiel žiada mesto o zvýšenú pozornosť pri jazde v danej lokalite.

Košice 14. júla (TASR) - Čiastočne obmedzená doprava bude od pondelka (15. 7.) na Triede KVP v Košiciach v smere z Luníka IX na sídlisko KVP. Dopravné značenie sa presúva na druhú stranu vozovky, kde dôjde k obmedzeniu pravého jazdného pruhu. Dôvodom je pokračovanie prác na stavbe "Rekonštrukcia mostného objektu KVP – Moskovská trieda", informoval o tom magistrát mesta.

Súčasťou projektu sú okrem samotnej rekonštrukcie mosta aj demontáž, dočasné ukotvenie a preložka trolejového vedenia, preložka napájacích a spätných káblov Dopravného podniku mesta Košice (DPMK), verejného osvetlenia či optického kábla.

"Oprava mosta, ktorý preklenuje Triedu KVP, je nutná najmä z dôvodu zlého technického stavu mostnej konštrukcie a nefunkčnej hydroizolácie. Rekonštrukciu mosta zaplatí mesto z vlastných finančných zdrojov," uviedol magistrát. Predpokladaná cena zákazky vo verejnom obstarávaní bola odhadnutá približne na 1,8 milióna eur bez DPH. Vysúťažená suma za zhotovenie je vo výške 1.397.282 eur vrátane DPH.

Stavebné práce by mali byť ukončené do piatich mesiacov od prevzatia staveniska zhotoviteľom, ktorým je spoločnosť SMS, a. s. Vodičov motorových vozidiel žiada mesto o zvýšenú pozornosť pri jazde v danej lokalite, trpezlivosť a ohľaduplnosť.