Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Predseda Košického kraja považuje obvinenie za nezákonné

Na archívnej snímke Rastislav Trnka. Foto: TASR - František Iván

Prokurátor na tlačovej konferencii priblížil, že ide o kauzu, ktorú má špeciálna prokuratúra v dozore už dlhší čas. Obvinenia boli 7. marca vznesené celkovo trom osobám.

Košice 19. marca (TASR) - Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav T. považuje svoje najnovšie obvinenie zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní za nezákonné a celú vec za "absurdistan". V stanovisku na prípad reagovala hovorkyňa predsedu KSK Katarína Strojná.

O obvinení Rastislava T. i bývalého poslanca Národnej rady (NR) SR v utorok informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ondrej Repa.

"Obvinenie je nezákonné, a preto bola podaná sťažnosť. Ku žiadnej škode neprišlo a ani nemohlo prísť. Predseda to celé považuje za absurdistan, čo dokazuje aj spôsob medializácie neverejného prípravného konania zo strany prokurátora Repu," uviedla v reakcii pre TASR Strojná.

Prokurátor na tlačovej konferencii priblížil, že ide o kauzu, ktorú má špeciálna prokuratúra v dozore už dlhší čas. Obvinenia boli 7. marca vznesené celkovo trom osobám. "Bolo dané podozrenie z predraženia zákazky na právne služby," dodal Repa.

Podľa portálu Plus jeden deň má byť obvineným exposlancom György Gyimesi. Ten pre TASR uviedol, že mu zatiaľ nič nebolo doručené a nevie, voči čomu sa brániť. "Nie som si vedomý spáchania žiadneho trestného činu," podotkol. Skonštatoval, že na Úrade KSK pracoval krátko ako referent, čiže nerozhodoval o tom, čo a za koľko sa bude obstarávať. Podľa vlastných slov našiel na webe kraja len jednu zákazku s nízkou hodnotou.