Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Mladá vodička zrazila pri Košiciach 50-ročného muža

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Žiline

Na neosvetlenom rovnom úseku cesty do jazdného pruhu vozidla náhle vstúpil 50-ročný chodec z okresu Košice-okolie, pričom došlo k zrážke.

Košice 29. mája (TASR) - Pri dopravnej nehode v Drienovci v okrese Košice-okolie, ku ktorej došlo v pondelok (28.5.) pred polnocou prišiel o život chodec. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

"Podľa doterajších zistení smerovala 27-ročná vodička z okresu Košice-okolie s osobným motorovým vozidlom Ford Fiesta od Drienovca na Turňu nad Bodvou. Na neosvetlenom rovnom úseku cesty do jazdného pruhu vozidla náhle vstúpil 50-ročný chodec z okresu Košice-okolie, pričom došlo k zrážke. Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodička sa po dopravnej nehode podrobila dychovej skúške s negatívnym výsledkom, prítomnosť alkoholu u nebohého muža sa zistí pri pitve," uviedla Ivanová s tým, že predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 1000 eur.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú podľa hovorkyne predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody.

Polícia opätovne apeluje na chodcov, aby sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva. Tiež, aby boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj život či iných účastníkov cestnej premávky.

"Nie každá nehoda s účasťou chodca je zavinená ním, preto polícia vyzýva vodičov na opatrnosť. Odporúčame im, aby predvídali, prispôsobili rýchlosť jazdy a zbystrili pozornosť všade tam, kde je predpoklad pohybu osôb," dodala Ivanová.