Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Pri nehode v Kráľovskom Chlmci zahynula 35-ročná žena

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Bližšie okolnosti, príčina a miera zavinenia dopravnej nehody, sú podľa hovorkyne predmetom vyšetrovania.

Trebišov 6. augusta (TASR) - V Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov došlo dnes k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišla o život chodkyňa. Ďalšia žena utrpela ťažké zranenia a tretí chodec sa zranil ľahko. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"Podľa doterajších zistení 53-ročný vodič z Kráľovského Chlmca viedol osobné motorové vozidlo značky VW Passat po Hlavnej ulici v Kráľovskom Chlmci. Z doposiaľ nezistených príčin vyšiel na chodník, kde narazil do troch chodcov," informovala krajská policajná hovorkyňa s tým, že po tom, ako zrazil chodcov narazil do ďalšieho vozidla, ktoré narazilo do iného auta.

"Pri dopravnej nehode 35-ročná chodkyňa utrpela zranenia, na následky ktorých na mieste podľahla. Ďalšia chodkyňa vo veku 43-rokov utrpela ťažké zranenia a 49-ročný chodec sa pri nehode zranil ľahko," informovala Mésarová.

U vodiča bola podľa jej slov vykonaná dychová skúška na požitie alkoholických nápojov s pozitívnym výsledkom 0,80 mg/l, čo v prepočte predstavuje 1,67 promile.

"Trebišovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin usmrtenia, prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič, podozrivý z týchto skutkov, bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia," skonštatovala Mésarová.

Bližšie okolnosti, príčina a miera zavinenia dopravnej nehody, sú podľa hovorkyne predmetom vyšetrovania.