Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Košický primátor Raši vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity

Primátor Košíc Richard Raši Foto: TASR - František Iván

Počas povodňovej situácie budú vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia života, zdravia a majetku.

Košice 10. februára (TASR) - Pre pretrvávajúcu nepriaznivú meteorologickú a hydrometeorologickú situáciu došlo dnes v Košiciach k zvýšeniu hladín viacerých tokov. Primátor mesta Richard Raši preto vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová.

"Došlo k zaplaveniu územia z dôvodu extrémnej zrážkovej činnosti v Košiciach, v mestských častiach Košice – Pereš, Myslava, Lunik IX, a vybreženiu a vyliatiu vody z vodohospodársky významného toku Myslavský potok, drobného vodného toku Kamenný potok, občasných vodných tokov, a ohrozeniu vnútornými vodami z prietrže mračien," uviedla Šnajdárová.

Z dôvodu vybreženia a vyliatia vodných tokov dochádza podľa nej k ohrozeniu života a zdravia, majetku právnických a fyzických osôb, životného prostredia a kultúrneho dedičstva, ako i hospodárskej činnosti.

"Na základe uvedených skutočností a rozsahu povodňovej situácie, podľa zákona NR SR o ochrane pred povodňami a na základe odporučenia Povodňovej komisie mesta Košice vyhlásil primátor mesta Košice Richard Raši dňa 10.2.2016 od 17.00 h na území mesta Košice tretí stupeň povodňovej aktivity na povodňovom úseku drobného vodného toku v mestskej časti Košice – Pereš, Myslavského potoka a Kamenného potoka – drobného vodného toku v mestských častiach Myslava a Lunik IX," vysvetlila hovorkyňa mesta.

Počas povodňovej situácie budú vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia života, zdravia a majetku.