Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Rekonštrukcie ciest v Košiciach prinesú viaceré obmedzenia v MHD

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Spoje autobusových liniek 12, 17 a 36 premávajúce od Hlavnej pošty k Novej nemocnici budú odklonené cez Kuzmányho ulicu, Toryskú ulicu a Považskú ulicu.

Košice 7. apríla (TASR) – Pre rekonštrukčné práce cestných komunikácií dochádza v Košiciach od piatka (8. 4.) 8.00 h k čiastočným uzáverám na uliciach Vojenská (do 30. júna) a Bernolákova (do 31. júla). Informoval o tom dnes magistrát mesta.

Rekonštrukcia obmedzí aj Mestskú hromadnú dopravu. Spoje autobusových liniek 12, 17 a 36 premávajúce od Hlavnej pošty k Novej nemocnici budú odklonené cez Kuzmányho ulicu, Toryskú ulicu a Považskú ulicu.

Na zastávke Hlavná pošta autobusy nezastavia za križovatkou na začiatku Vojenskej ulice, ale na mimoriadnom stanovišti na Poštovej ulici, oproti vchodu na hlavnú poštu. Ďalej budú pokračovať bez zastavenia odklonenou trasou okolo Steel arény. Na zastávke Považská, Nová nemocnica zastavia na svojom bežnom stanovišti. Zastávka Cassovar smer Nová nemocnica bude dočasne zrušená. V opačnom smere premáva MHD bez zmien.

"Pre linky 12, 17 a 36 sa vydávajú nové cestovné poriadky, platné od soboty 9. apríla. Zároveň dochádza k aktualizácii cestovných poriadkov ťahanovských liniek 10, 18, 27, 36, 51, 54, RA5 a N1 pre pokračujúcu dlhodobú uzáveru Ázijskej triedy," informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová.