Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Košický kraj

Nový riaditeľ Košice Turizmus chce zvýšiť počet členov i nové projekty

Na Ilustračnej snímke cyklisti v pešej zóne Košíc na Hlavnej ulici, v pozadí Dóm sv. Alžbety Košice 1.8.2006. Foto: TASR/Milan Kapusta

Prioritou je podľa neho príprava produktov a podujatí, ktoré pritiahnu do Košíc návštevníkov a turistov, ako aj akcií pre Košičanov v spolupráci s mestom.

Košice 6. mája (TASR) – Nový riaditeľ mestskej organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus Miloslav Klíma chce kontaktovať členov tejto organizácie, zvýšiť ich počet a pripraviť spoločný plán na najbližšie roky. Prioritou je podľa neho príprava produktov a podujatí, ktoré pritiahnu do Košíc návštevníkov a turistov, ako aj akcií pre Košičanov v spolupráci s mestom.

"Určite budem pokračovať v úspešných projektoch ako Košická noc múzeí, Gurmán Fest či Košické slávnosti vína, budeme sa snažiť pripraviť aj nové projekty," uviedol Klíma pre TASR.

Zaoberať sa bude aj projektom leteckej linky z Košíc do Nemecka, v tejto súvislosti však poznamenal, že momentálne má mesto spojenie s Nemeckom cez Viedeň, Prahu aj Varšavu. "Od júna prichádza veľmi silný hráč - Turkish Airlines, je potrebne zamerať sa aj na spoluprácu s touto spoločnosťou, ako aj využiť to, čo nám ponúka ČSA, Wizz air a LOT," konštatoval.

Do funkcie riaditeľa zvolilo Klímu valné zhromaždenie Košice Turizmus v stredu (4.5.), ktoré odvolalo dovtedajšiu riaditeľku Ivetu Niňajovú. Klíma predtým pôsobil ako vedúci referátu marketingu a kultúry na košickom magistráte.

Košice Turizmus vznikol v roku 2010 ako prvá mestská organizácia destinačného manažmentu na Slovensku. Združuje členov z radov hotelierov, reštaurácií, múzeí, atraktivít, dopravy, cestovných agentúr či verejného sektora pod zastrešením mesta Košice.