Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Tragický požiar v Sačurove si vyžiadal životy troch malých detí

Na snímke tragický požiar, ku ktorému došlo večer 17. decembra 2015 v rómskej osade v obci Sačurov, okres Vranov nad Topľou. Tento požiar si vyžiadal život troch detí. Foto: TASR/Roman Hanc

K spomínanému požiaru došlo v rómskej osade. Oheň tam zachvátil jeden z miestnych príbytkov.


Sačurov 17. decembra (TASR) – Na číslo tri stúpol počet obetí, ktoré si vyžiadal tragický požiar v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou. TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Peter Kovalík.

K udalosti došlo dnes večer v rómskej osade. Oheň tu zachvátil jeden z miestnych príbytkov. Hasiči pri likvidácii požiaru objavili najprv pozostatky dvoch detí a o niečo neskôr aj tretiu maloletú obeť.

Jedna dospelá osoba pri požiari utrpela popáleniny na viacerých častiach tela. Záchranári ju odviezli na ošetrenie do nemocnice. Išlo o príbuzného obetí.

V Sačurove začalo horieť dnes večer pred 18.00 h. Po príchode hasičov na miesto bola už strecha príbytku v plameňoch. S ohňom bojovali piati príslušníci HaZZ s dvoma kusmi techniky. Okolnosti vzniku požiaru, ktorý už majú hasiči pod kontrolou, určí ďalšie vyšetrovanie. Na mieste tragédie zostávajú muži zákona, ako aj vyšetrovateľ z Krajského riaditeľstva HaZZ.

Obeťami požiaru sú zrejme traja súrodenci vo veku dva až štyri roky. Polícia poskytne bližšie informácie k prípadu v piatok ráno.