Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

FOTO: Smižany ožili folklórom, diváci mohli navštíviť aj školu tanca

Na snímke dievčatá z FSk Porubjan z Poruby pod Vihorlatom sa rozvičujú počas 27. ročníka Smižianskych folklórnych slávností 3. júna 2018 v Smižanoch. Foto: TASR – Milan Kapusta

Na jarmoku ľudových remesiel, ktorý sa začal už v sobotu, môžu návštevníci vidieť rôznych ľudových remeselníkov, ako napríklad píšťalkárov či rezbárov.

Smižany 3. júna (TASR) – Krojovaným sprievodom od kaštieľa na futbalové ihrisko v Smižanoch sa v nedeľu popoludní začal 27. ročník Smižianskych folklórnych slávností. V programe sa predstavia folkloristi z obce i okolia.

"O 15.00 h vystúpia naše folklórne skupiny Šafolka a Smižančanka, detskí sólisti a taktiež folklórny súbor z Margecian. Poráča a Poruby pod Vihorlatom. Na záver máme hosťa folklórny súbor Urpín z Banskej Bystrici, ktorý minulý rok vyhral folklórnu šou Zem spieva," uviedol pre TASR starosta obce Michal Kotrady.

Na snímke Fsk JADLOVEC z Margecian počas 27. ročníka Smižianskych folklórnych slávností 3. júna 2018 v Smižanoch.
Foto: TASR – Milan Kapusta


Na jarmoku ľudových remesiel, ktorý sa začal už v sobotu (2.6.), môžu podľa jeho slov návštevníci vidieť rôznych ľudových remeselníkov, ako napríklad píšťalkárov či rezbárov.

Po galaprograme pod názvom Rok po roku, v ktorom sa predstavia folkloristi, si organizátori pripravili pre divákov školu tanca.

Slávnosti budú podľa Kotradyho do neskorých večerných hodín.