Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Prípravy na odpustovú slávnosť s púťou v Smolníku vrcholia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Príchod pútnikov je naplánovaný v sobotu (4.8.) od 15.00 h.

Smolník 3. augusta (TASR) – Prípravy na Odpustovú slávnosť Snežnej Panny Márie v Úhornej spojenú s púťou vrcholia aj v obci Smolník v okrese Gelnica. Pre TASR to povedal starosta obce Radoslav Dlugoš.

„Minulý týždeň sme spevňovali prístupovú cestu ku Kaplnke Snežnej Panny Márie, kde je odpustová slávnosť. Samozrejme sme upratovali, kosili, natierali lavičky," vymenoval Dlugoš s tým, že prípravy si vyžadujú aj stavanie stanov a prístreškov.

Ako povedal, každý rok sa deň pred odpustovou slávnosťou koná program pre deti. „Deň plný prekvapení čaká deti pri jazere Úhorná už v sobotu (4.8.). Bude tu nafukovacia atrakcia, trampolína, maľovanie na tvár, ukážky hasičskej techniky a chýbať nebude ani kúzelník," spresnil starosta.

Príchod pútnikov je naplánovaný v sobotu (4.8.) od 15.00 h. Ako informuje Rímskokatolícka cirkev - farnosť Smolník na svojej webovej stránke, krížová cesta pri zastaveniach je na programe o 23.30 h. Slávnostnú svätú omšu bude v nedeľu (5.8) o 10.00 h celebrovať rožňavský diecézny biskup Mons. Stanislav Stolárik.