Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Chlapci, ktorých zranil výbuch na letisku, našli pyrotechniku

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa predbežných informácií expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Košiciach išlo o zábavnú pyrotechniku,

Spišská Nová Ves 29. júna (TASR) – Dvaja desaťroční chlapci utrpeli v sobotu (28.6.) ťažké zranenia na verejnom priestranstve pri letisku v Spišskej Novej Vsi následkom výbuchu pri manipulácii s nájdeným neznámym predmetom.

"Podľa predbežných informácií expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Košiciach išlo o zábavnú pyrotechniku, presnejší typ však určí až podrobné skúmanie," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Zranené deti previezli záchranári do nemocnice, jedno vrtuľníkom do Košíc a druhé sanitkou do Prešova. Udalosť bola hlásená na tiesňovú linku o 16.36 h.

Polícia miesto výbuchu zabezpečila. Okolie prehľadal policajný psovod a ďalší policajti, ktorí iné nebezpečné predmety nenašli. Na miesto udalosti prišli aj kriminalistickí experti, ktorí vykonali obhliadku a zaistili stopy. "Môžeme potvrdiť, že nešlo o výbušninu, resp. nástražný výbušný systém," konštatovala Mésarová.

V danej veci policajný vyšetrovateľ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti s trestnou sadzbou do päť rokov.

"Keďže ide o obrovskú nezabezpečenú plochu, polícia vyzýva obyvateľov k ostražitosti a v prípade, ak hocikedy, prípadne aj na iných miestach nájdu neznámy podozrivý predmet, aby s ním nemanipulovali a privolali políciu a tým predišli možnému nešťastiu," uviedla policajná hovorkyňa. Aj vzhľadom na začiatok letných prázdnin polícia vyzýva rodičov, aby svoje deti poučili o možnom nebezpečenstve pri nájdení neznámych podozrivých predmetov.

Zranený chlapec, ktorého podľa záchranárov s devastačnými zraneniami končatín a tváre transportovali letecky do Košíc, leží v nemocnici na Rastislavovej ulici na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Pacient je pri vedomí, utrpel vážnejšie zranenia na viacerých miestach tela," uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Ladislava Šustová.