Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

V Spišskej Novej Vsi sa začala prestavba hotela na mestské byty

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik pre TASR potvrdil, že ak nenastanú nepredvídané okolnosti, práce by mali trvať desať mesiacov.

Spišská Nová Ves 28. februára (TASR) - V Spišskej Novej Vsi sa v týchto dňoch začali práce na prestavbe hotela Šport na mestské nájomné byty. Samospráva na sociálnej sieti informovala, že v stredu absolvovali zástupcovia radnice kontrolný deň, ktorý bol zameraný na začiatok rekonštrukcie priestorov stavby. Projekt si vyžiada takmer 1,1 milióna eur.

"Aktuálne prebiehajú búracie práce na jednotlivých podlažiach," uviedlo mesto s tým, že o ďalšom priebehu rekonštrukcie bude verejnosť priebežne informovať. Na projekt získala samospráva prostriedky zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške viac ako 604.000 eur a ďalších takmer 353.000 eur je dotácia z Ministerstva dopravy SR. Zo svojho rozpočtu na tento účel vyčlenilo mesto približne 134.000 eur.

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik pre TASR potvrdil, že ak nenastanú nepredvídané okolnosti, práce by mali trvať desať mesiacov. Celkovo vznikne v budove hotela na ulici Terézie Vansovej 24 mestských bytov, prevažne jedno- a dvojizbových.