Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Spoločnosť RCC v Prakovciach bude hromadne prepúšťať

Na snímke Ján Šlauka (vľavo), člen predsedníctva Odborového zväzu KOVO, informuje zamestnancov akciovej spoločnosti Railway Casted Components (RCC) v Prakovciach o výsledkoch rokovania s vedením spoločnosti v Prakovciach 26. februára 2015. Foto: TASR

Vedenie spoločnosti Railway Casted Components (RCC) sídliaca v obci Prakovce, okres Gelnica, dnes prerokovalo zo zástupcami zamestnancov firmy hromadné prepúšťanie.

Prakovce 18. marca (TASR) – Vedenie spoločnosti Railway Casted Components (RCC) sídliaca v obci Prakovce, okres Gelnica, dnes prerokovalo zo zástupcami zamestnancov firmy hromadné prepúšťanie. Súvisí to s ukrajinsko–ruským konfliktom, ktorého dôsledky zasiahli aj výrobný program RCC zameraný na hutnícku výrobu. K 19. aprílu má prísť o prácu 200 zamestnancov z celkového počtu 350.

„Kritériami prepúšťania sú požadovaná profesijná štruktúra, dosiahnutá kvalifikácia a zhodnotenie pracovného výkonu,“ uviedla generálna riaditeľka spoločnosti Irina Mileva. Dodala, že celý proces je jednoznačne výsledkom zlej odbytovej situácie, do ktorej sa firma dostala v súvislosti s krízou na Ukrajine.

Vedenie RCC aj akcionári ďalej potvrdili, že hľadajú riešenia pre ďalšie pokračovanie výroby a nové odbytové možnosti. „Môžem povedať, že hľadáme tiež možnosti uplatnenia pre zamestnancov, ktorých sa bude týkať hromadné prepúšťanie. Hľadáme ich v rámci strojárenského portfólia nášho akcionára aj mimo neho,“ ubezpečila Mileva. Dodala, že zástupcov zamestnancov dnes požiadala o zabezpečenie nevyhnutnej súčinnosti s riešením tejto situácie.