Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Strechu telocvične krompašskej základnej školy počas leta opravujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexander Ballek

Mesto Krompachy získalo na tento zámer dotáciu vo výške 63.000 eur so spoluúčasťou 21.000 eur z rozpočtu mesta.

Krompachy 17. augusta (TASR) – Na Základnej škole s materskou školou na Maurerovej ulici v Krompachoch prebieha počas letných mesiacov rozsiahla rekonštrukcia strechy telocvične. Primátorka mesta Krompachy Iveta Rušinová TASR potvrdila, že okrem tejto obnovy ešte v júli odstránili havarijný stav strechy na jednom zo školských pavilónov.

"V súčasnosti sa robia stavebné úpravy na streche telocvične. Na túto opravu bola odoslaná žiadosť na krajský školský úrad v rámci Výzvy rozvoja, výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy a na rekonštrukciu a výstavbu novej telocvične na rok 2016, ktorú vyhlásilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR," vysvetlila Rušinová. Mesto Krompachy získalo na tento zámer dotáciu vo výške 63.000 eur so spoluúčasťou 21.000 eur z rozpočtu mesta.

Na začiatku letných prázdnin opravila samospráva aj poškodenú strechu na jednom z pavilónov školy. "Na jeho opravu získalo mesto dotáciu 50.000 eur, pričom oprava bola financovaná aj z vlastných zdrojov vo výške 8900 eur," uviedla primátorka. Okrem tejto obnovy sa v interiéri školy realizovali aj menšie úpravy. Rušinová doplnila, že v niektorých častiach boli poškodené vnútorné stropy, ktoré vymaľovali.