Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Košický kraj

Tieto letné kúpaliská v Košickom kraji hygienici uviedli do prevádzky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Je predpoklad, že tieto kúpaliská budú pustené do prevádzky v prvej polovici mesiaca júl 2017.

Košice 1. júla (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach v júni uviedol do prevádzky viacero umelých letných kúpalísk v Košickom kraji.

Podľa vedúcej odboru hygieny životného prostredia a zdravia RÚVZ v Košiciach Zuzany Dietzovej priestory, ako aj kvalita vody v bazénoch košických kúpalísk Ryba, Triton, mestského kúpaliska na Rumanovej ulici, kúpaliska Červená hviezda a Mestského kúpaliska v Moldave nad Bodvou vyhovujú hygienickým požiadavkám.

Ako povedala, priestory vonkajšieho areálu Mestskej krytej plavárne v Košiciach by mali byť pustené do prevádzky oddnes. Avšak kapacita areálu bude znížená na 100 návštevníkov z dôvodu vykonávania rekonštrukčných prác v bazénovej hale počas letných mesiacov.

"Kvalita vody v prírodných vodných nádržiach je laboratórne sledovaná pravidelne každé dva týždne. Vzorky vôd na laboratórne vyšetrenia boli v tejto letnej sezóne od 30. mája odobraté už trikrát. Všetky laboratórne rozbory vzoriek vôd v nádrži Pod Bukovcom, Ružín a na štrkovisku Jazero vyhovujú kritériám kvality vody na kúpanie," skonštatovala Dietzová.

V týchto dňoch podľa jej slov vybavujú žiadosti prevádzkovateľov Letného kúpaliska v Medzeve a Letného kúpaliska pri hoteli Garden v Košickej Belej. "Je predpoklad, že tieto kúpaliská budú pustené do prevádzky v prvej polovici mesiaca júl 2017," dodala vedúca odboru.