Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Na obchvate Trebišova zabila dodávka chodca

Vodič dodávky nedokázal zrážke zabrániť. Foto: KR PZ Košice

Vodič dodávky, ktorý si chodca v tmavom oblečení všimol na poslednú chvíľu, už aj napriek snahe nedokázal zrážke zabrániť.

Trebišov 4. októbra (TASR) – Na obchvate mesta Trebišov zrazilo vo štvrtok (3. 10.) večer nákladné auto 55-ročného chodca, ktorý zraneniam na mieste podľahol. Nehoda sa stala krátko pred 20.45 h na štátnej ceste I/79 v smere od obce Veľaty na obec Nový Ruskov.

"Vodič dodávky, ktorý si chodca v tmavom oblečení všimol na poslednú chvíľu, už aj napriek snahe nedokázal zrážke zabrániť. Na mieste bol podrobený dychovej skúške, ktorá však požitie alkoholických nápojov nepotvrdila," informovala v piatok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. To, či alkohol požil nebohý chodec, bude zisťované pri pitve.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, ale aj to, prečo chodec kráčal pešo v jazdnom pruhu štátnej cesty, spolu s mierou zavinenia oboch účastníkov dopravnej nehody, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.