Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Po prepadnutí banky v Trebišove zadržali policajti podozrivého v krčme

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Trebišov 13. novembra (TASR) - K prepadnutiu pobočky jednej z bánk došlo v stredu (11.11.) v Trebišove. Policajti do desiatich minút zadržali podozrivého muža v neďalekej krčme. TASR o tom dnes informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

"Po dôkladnom zadokumentovaní a vykonaní množstva výsluchov a procesných úkonov vyšetrovateľ Policajného zboru zo zločinu lúpeže obvinil 36-ročného jedenkrát súdne trestaného Košičana Tomáša," uviedol Szabó. Ako opísal, muž vošiel do banky krátko pred 14.00 h, v pokladni predložil papierik, že chce hotovosť 300.000 eur, a vybral z vrecka bundy nôž.

"Následne pracovníčku banky vyzval, aby mu vydala hotovosť, a pohrozil jej, že ak niečo urobí, tak ju podreže. Pracovníčka odišla do vedľajšej miestnosti a keď sa nevracala, obvinený z jej pracovného stola ukradol mobilný telefón a z miesta ušiel," informoval ďalej hovorca.

Krádežou telefónu spôsobil žene škodu vo výške asi 300 eur. K zraneniu osôb nedošlo. Zadržaného muža vyšetrovateľ umiestnil v cele policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.