Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Trebišovské múzeum vystavuje čajníky, ktoré zbieral námorník Wilfried

Na snímke výstava čajníkov z celého sveta zberateľa Wilfrieda de Meyera. Čajové poháre a dekoračné predmety s čajovými motívmi najrôznejších tvarov a farieb si môžu v týchto dňoch pozrieť návštevníci Andrássyho kaštieľa v Trebišove. Predmety pochádzajú zo zbierky Wilfrieda de Meyera. Zozbieral ich v Číne, Taiwane, Veľkej Británii, Belgicku, Holandsku či Poľsku. Originálna výstava ich predstavuje 550. Trebišov, 11. marca 2019. Foto: TASR Roman Hanc

Wilfried de Meyer sa narodil v Belgicku v Antverpách. Z obyčajných zbierok sa postupne stala vášnivá zberateľská činnosť.

Trebišov 11. marca (TASR) – Čajníky z celého sveta, čajové poháre a dekoračné predmety s čajovými motívmi najrôznejších tvarov a farieb si môžu v týchto dňoch pozrieť návštevníci Andrássyho kaštieľa v Trebišove. Predmety pochádzajú zo zbierky Wilfrieda de Meyera. Zozbieral ich v Číne, Taiwane, Veľkej Británii, Belgicku, Holandsku či Poľsku. Originálna výstava ich predstavuje 550.

"Pán Wilfried bol kedysi námorníkom, chodil po svete a v rámci svojej práce mal možnosť spoznávať rôzne krajiny, kultúry týchto krajín," priblížila pre TASR riaditeľka Múzea Trebišov Beáta Kereštanová. Dodala, že počas jeho práce sa z neho stal zberateľ rôznych predmetov.

Na snímke výstava čajníkov z celého sveta zberateľa Wilfrieda de Meyera.
Foto: TASR


Wilfried de Meyer sa narodil v Belgicku v Antverpách. Z obyčajných zbierok sa postupne stala vášnivá zberateľská činnosť. Okrem čajníkov vytvoril podľa Kereštanovej 207 zberateľských kolekcií. Tvoria ich hračky, pečiatky, pohľadnice, flámske čipky, ľudové kroje, keramika, medaily.

Výstava čajníkov potrvá v Trebišove do 12. mája.