Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Lúpežné prepady v Trebišovskom okrese majú na svedomí mladíci

Ilustračné foto Foto: TASR - archív

Informoval o tom košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Leles 26. októbra (TASR) - Zo zločinu lúpeže obvinili 21-ročného Tomáša z Košíc, ktorý 22. októbra večer v obci Leles v okrese Trebišov lúpežne prepadol 58-ročného muža. Vnikol do jeho domu a pýtal si peniaze, cigarety a alkohol, informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

"Poškodený mu povedal, aby z domu odišiel, načo ho obvinený chytil, stiahol z postele na zem a začal ho udierať päsťami do tváre a brucha. Počas útoku svoje požiadavky zopakoval s vulgárnymi nadávkami. Následne si zo stolíka zobral finančnú hotovosť desať eur, cigarety, dve cigary a z domu odišiel preč," opísal hovorca. Mladíka umiestnili do cely s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Z toho istého zločinu obvinili aj dvoch tínedžerov, žiakov špeciálnej školy (15 a 16) z okresu Trebišov, ktorí prepadli 23. októbra popoludní na Železničnej ulici v Čiernej nad Tisou 57-ročného muža. Starší z nich bol už raz súdne trestaný. Mužovi ukradli škatuľku cigariet a päť eur. "Obaja tínedžeri boli umiestnení v cele policajného zaistenia, mladší z dvojice bol po vykonaní procesných úkonov zo zadržania prepustený. V prípade dokázania viny im za tento skutok ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až osem rokov."