Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Trojročného chlapčeka z Bratislavy zrazilo v Košiciach auto

Trojročného chlapčeka z Bratislavy zrazilo v utorok 15. decembra 2015 osobné auto v Košiciach. Foto: TASR - KR PZ Košice

Polícia v tejto súvislosti opätovne vyzýva vodičov a zároveň nemotorových účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách.

Košice 16. decembra (TASR) - Trojročného chlapčeka z Bratislavy zrazilo v utorok (15. decembra) osobné auto v Košiciach. Dieťa hospitalizovali s ťažkými zraneniami v nemocnici. Polícia informovala, že k nehode došlo po 18.00 h na Popradskej ulici.

"Vodič narazil do maloletého, ktorý sa pri prechádzaní cez cestu vytrhol rodičom z rúk a vbehol na cestu cez riadne označený priechod pre chodcov. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Kriminálny vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Polícia v tejto súvislosti opätovne vyzýva vodičov a zároveň nemotorových účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách, aby dodržiavali dopravné predpisy a dbali na svoju bezpečnosť.

"Pripomíname, že nielen vodiči, ale aj chodci i cyklisti ako účastníci cestnej premávky majú svoje povinnosti. Podľa zákona o cestnej premávke chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho," zdôraznil Szabó.

Polícia dnes vykonáva celoslovenskú osobitnú kontrolu. V rámci nej sa policajti aj na území Košického kraja zamerajú najmä na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s cieľom pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti a bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

"Voči vodičom a tým účastníkom cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom, nedisciplinovaným chodcom a tým vodičom, ktorí bezohľadne predchádzajú chodcov a cyklistov, bude polícia postupovať represívnym spôsobom," pripomenul policajný hovorca.