Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

V Košickom kraji posilnia počas sviatkov dopravné a poriadkové hliadky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Polícia upozornila, aby si ľudia na cintorínoch kabelky a príručné tašky neodkladali na hroby a nenechávali ich bez dozoru.

Košice 29. októbra (TASR) - Polícia v súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých posilňuje dopravné a poriadkové hliadky v Košickom kraji. Akcia zameraná na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako aj zvýšený dohľad nad dodržiavaním verejného poriadku v okolí cintorínov, bude prebiehať do pondelka 2. novembra.

Dopravní policajti v týchto dňoch podľa potreby riadia a usmerňujú premávku na parkoviskách a príjazdových cestách k cintorínom. Hlavné cestné ťahy a frekventované križovatky sú v mestách a obciach pod zvýšeným dohľadom. Pozornosť je venovaná najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom.

"Budeme pôsobiť preventívne, zistené priestupky budeme riešiť podľa závažnosti, tentoraz hlavne formou dohovoru. Avšak k vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušia dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozia iných vodičov a chodcov, budeme nekompromisní. Vyzývame vodičov, aby boli ohľaduplní a riadili sa pokynmi policajtov a parkovali tak, aby bol zabezpečený plynulý prejazd ostatných vozidiel a nedochádzalo ku kolíznym situáciám," zdôraznila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Opatrnosti podľa nej nikdy nie je dosť, preto majú byť vodiči ohľaduplní, predvídaví a neohrozovať ostatných účastníkov cestnej premávky.

Hovorkyňa ďalej upozornila, že zlodeji a vykrádači áut neobchádzajú ani parkoviská pri cintorínoch. V najbližších dňoch budú preto tieto lokality pod zvýšenou ochranou poriadkovej polície. „Aj keď bude zvýšený počet policajtov v blízkosti cintorínov, nedajme šancu zlodejom. Odporúčame vozidlo po opustení dôkladne uzamknúť a zobrať si z neho všetky cenné veci a doklady. Taška v aute, hoci aj prázdna, môže prilákať zlodeja. Zlodejovi stačí na krádež vašich vecí len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla," zdôraznila Mésarová.

Zároveň upozornila, aby si ľudia na cintorínoch kabelky a príručné tašky neodkladali na hroby a nenechávali ich bez dozoru. "Majte na pamäti, že zlodej využije každú šancu."